Anmäl fel med sidan

Jag vill anmäla ett fel eftersom...

Avbryt

Sökresultat för

Visar problem

 med 

kategorier 

 

ordnade efter 

datum

 för följande årskurser:

1 - gy3

Visar

per rad.

På två händer finns det tio fingrar. Hur många fingrar finns det på tio händer?

På en idrottslektion ställde sig hela klassen på ett led. Först skulle vart sjunde barn räcka upp vänsterhanden och gå ur ledet. Sedan skulle vart tredje barn i ledet räcka upp högerhanden och gå ur ledet och till sist skulle vart femte barn räcka upp båda händerna och gå ur ledet. Till sist var det 15 barn som stod kvar i ledet.

Lägg ihop summan av all möjliga antal barn i klassen.

Årskurs 1 - 9

Årskurs 1 - 9

På bordet ligger fyra varor på rad: bröd, korv, ägg och ost. Osten ligger inte längst till höger eller längst till vänster. Brödet ligger någonstans till höger om osten. Äggen ligger direkt till vänster om korven. Hur ligger de fyra varorna? (bröd=1, korv=2, ägg=3 och ost=4 svara med ett tal där den vara som ligger längst till vänster är den första siffran som den vara motsvarar osv.)

Årskurs 1 - 9

Tre personer A, B och C räknade antalet julgranskulor av olika färger på granen. Var och en kunde skilja på två av färgerna, men de andra två kunde hen förväxla: En av dem förväxlade ibland röd och rosa, en annan kunde förväxla rosa och beige, och den tredje av dem kunde förväxla beige och gul. De sammanställde olika antal som de kom fram till i en tabell. Hur många kulor fanns på riktigt i granen totalt?

Årskurs 1 - gy3

Årskurs 1 - gy3

Vilket är det minsta antalet kvadrater som man kan klippa upp trappan nedan i? Man får bara klippa längs med rutnätets linjer. (Det är alltså 15 trappsteg i trappan.)

Årskurs 1 - gy3

Det finns två timglas som kan mäta 7 respektive 11 minuter. Teet måste kokas i exakt 15 minuter. Hur kan man mäta denna tid med hjälp av endast timglasen?

Vad är det minsta antalet gånger man kan vända timglasen så att det ändå funkar? Skriv in antalet vändningar i svarsrutan.

Problem@Saillido

Årskurs 7 - gy3

Problem@Saillido

Årskurs 7 - gy3

Tre rader med tal är skrivna på ett papper. Varje rad innehåller tre olika positiva heltal. För varje rad bildas summan och produkten av de tre talen. Talen är sådana att de tre radsummorna är lika, medan de tre produkterna är olika; produkterna är minst för den första raden och störst för den tredje. Vilken är den minsta möjliga radsumman?

Från kvaltävlingen i skolornas matematiktävling 2008

Problem@Saillido

Årskurs 7 - gy3

Du ska dela upp 130 nötter i två högar så att den mindre delen multiplicerad med fyra blir lika stor som den större delen dividerad med 3.

Hur många nötter kommer det finnas i den mindre delen?

<<<<<
  • sida 4 av 5
  • 8 resultat per sida
>>>>>